Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4.8 uit 5 sterren.

Ruitensproeier vloeistof bijvullen 10 november 2019

Veilig autorijden begint met schone autoruiten.
Vliegjes in de zomer, strooizout in de winter, zandregen, vogelpoep, zijn zo maar een aantal zaken die op uw autoruit kunnen komen die uw zicht kunnen beperken en kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. Van sommige auto’s gaan de ruitenwissers automatisch aan wanneer er iets op de autoruit zit en strepen zijn dan snel getrokken. Een goed gevuld reservoir met ruitensproeiervloeistof is dan ook een voorwaarde om veilig auto te rijden.

Hoe vaak het peil van de ruitensproeiervloeistof controleren?
Wij adviseren u om elk kwartaal het peil van uw ruitensproeiervloeistof te controleren, samen met de andere vloeistoffen in uw auto (motorolie en koelvloeistof) en uw bandenspanning. Wanneer u veel kilometers rijdt onder lastige omstandigheden, bijvoorbeeld in een periode wanneer er veel insecten of strooizout op uw route zijn, adviseren wij u om het peil van uw ruitensproeiervloeistof vaker te controleren.

Waarschuwingslampje ruitensproeiervloeistof bijvullen betekent zo snel mogelijk op een parkeerplaats uw reservoir bijvullen.
U bent als bestuurder verplicht om te zorgen voor goed zicht wanneer u gaat autorijden. Dit betekent dat bevroren autoruiten gekrabd moeten zijn , ramen niet beslagen mogen zijn maar ook moeten uw ruiten schoon zijn. Dus als het waarschuwingslampje van uw ruitensproeiervloeistof gaat branden zoek dan een parkeerplaats op en vul het reservoir dan bij. Zorg daarom dat u altijd een flesje ruitensproeiervloeistof bij u heeft.

Welke ruitensproeiervloeistof?
Een goede ruitensproeiervloeistof lost het vuil van uw ruiten op zonder uw lak aan te tasten en bevriest niet in de winter. De ruitensproeiervloeistof die wij bijvullen is een concentraat dat wij in de dosering antivries afstemmen op het seizoen maar altijd voorzien van antivries tot -15 tot -20°C. Wanneer u een losse fles koopt heeft ruitensproeiervloeistof zonder of met een lage dosering anti vries vaak een roze tot rode kleur of geel tot groen. Deze ruitensproeiervloeistof is geschikt voor de zomer. Die u voor de winter gebruikt heeft vaak de kleur blauw, dit betekent dat de vloeistof bestand is tegen lage temperaturen, veelal -15 tot -20°C. Wanneer u op de wintersport gaat zijn er ook concentraten ruitensproeiervloeistof die tot -40 tot -60°C gaan. Dit lijkt misschien wat overdreven maar vergis u niet in het effect van rijwind op de temperatuur. De kleur zegt niet altijd iets over de hoeveelheid antivries dus lees altijd op de fles tegen welke temperatuur de ruitensproeiervloeistof bestand is.

Hoe ruitensproeiervloeistof bijvullen?
Ruitensproeiervloeistof bijvullen is eenvoudig te doen en doen wij kosteloos voor u wanneer u beschikt over een Blekkink Privilege Pas. Wanneer u zelf uw ruitensproeiervloeistof bijvult dan gaat u als volgt te werk:

  1.  U opent de motorkap en draait de dop van het ruitensproeiervloeistofreservoir.
    In het instructieboekje van uw auto vindt u waar het reservoir zich onder de motorkap bevind. Heeft u oudere of een klassieke auto dan kan er een apart reservoir zijn voor de ruitensproeier van de achteruit. Deze bevindt zich vaak in de kofferbak in de buurt van de wielkasten van de achterwielen.
  2. U vult het reservoir totdat deze vol is en sluit deze weer af met de dop.

De ruitensproeiers werken niet.
Als uw ruitensproeiers niet werken is de oorzaak veelal dat:

  • het reservoir voor de ruitensproeiervloeistof leeg is;
  • bij vorst de ruitensproeiervloeistof of de gaatjes van de sproeiers bevroren zijn;
  • de ruitensproeier kan ook verstopt zitten: de gaatjes van de ruitensproeier zijn heel klein en raken daardoor makkelijk verstopt;
  • maar ook kan de ruitensproeiermotor kapot zijn.

Is het tijd om de ruitensproeiervloeistof van uw auto bij te vullen? Wij doen dit graag voor u. Wanneer u beschikt over een Blekkink Privilege Pas dan is het bijvullen ruitensproeiervloeistof (en motorolie en alle vloeistoffen) gratis. U kunt hier zo voor langs rijden zonder afspraak. Is uw reservoir gevuld maar werken de ruitensproeiers niet kom dan ook even langs want rijden met schone ruiten gaat over de veiligheid van u, uw passagiers en medeweggebruikers. Wanneer hier twijfel over bestaat is een afspraak niet nodig, wij zorgen dan direct dat u weer veilig uw weg kunt vervolgen.

 

contact

 

 

HomeNieuwsRuitensproeier vloeistof bijvullen