Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4.8 uit 5 sterren.

Over vogelpoep, vlekken in de bekleding en vieze luchtjes 1 november 2020

In een schone auto rijden is niet moeilijk.
Niets rijdt fijner dan in een frisse schone auto. Ze zeggen zelfs dat het bevorderend werkt op je geluksgevoel. Of dat zo is laten wij aan u. Wat wij in ieder geval zeker weten is dat het rijden in een schone auto in het belang is van uw gezondheid, er voor zorgt dat uw auto langer mee gaat en u veilig op weg gaat.

Een fris interieur is belangrijk voor uw gezondheid.
Vieze luchtjes in uw auto zijn niet nodig. Ze verpesten uw rijplezier, kunnen u ziek maken en duiden misschien op een defect.

De airco van uw auto kan vieze geurtjes verspreiden wanneer u deze niet regelmatig gebruikt of jaarlijks laat onderhouden. Als u één keer in de week de airco voor ten minste 15 minuten gebruikt is systeem minder gevoelig voor lekkage doordat de afdichtingen dan minder de kans krijgen om uit te drogen. En tevens wordt daarmee condens in het airco systeem met bijbehorende vieze geurtjes voorkomen. Meer weten over hoe u de airco in uw auto het beste kunt gebruiken. Lees dan de Blekkink weet raad over uw airco. Daarnaast moet met enige regelmaat het interieurfilter van uw auto vervangen worden en de verdamper gereinigd. Dit voorkomt ook vieze geurtjes in uw auto.

En natuurlijk kunnen vieze geurtjes ook ontstaan door ongelukjes als omgevallen koffiebekers, limonade, te veel vocht in uw auto, er in uw auto gerookt wordt etcetera. Het interieur in uw auto houdt u fris door:

 • Uw auto te stofzuigen. Vergeet daarbij ook niet om onder uw matten en stoelen te stofzuigen en de vakken in deuren. Lastige hoekjes en randjes kunt u eerst even schoonvegen met een kwastje of een zachte tandenborstel.
 • Rubber automatten raden wij u aan wanneer het buiten nat wordt. Wanneer u met uw natte schoenen dan in de auto stapt trekt het vocht en vuil niet in de mat. Rubber automatten zijn eenvoudig schoon te maken. Een echte aanrader wanneer het weer buiten guur wordt of u op wintersport gaat.
 • Het dasboard kunt u afnemen met een microfiberdoekje met lauw water. Voor lastige vlekken kunt u cockpitspray gebruiken.
 • Een lerenstuurwiel en leren bekleding bescherm je en houd je soepel met speciale leeronderhoudsmiddelen.
 • Stickerresten van vignetten op de ramen kunt u het beste verwijderen met stickerverwijderaar en vervolgens kunt u de ramen reinigen met warm water met een beetje spiritus of glassex.
 • De raam- en deurrubbers van uw auto horen zacht en flexibel te zijn. Met siliconenspray houdt u deze in goede conditie. Wanneer u ons bezoekt voor een wintercheck is dit één van onze vaste controlepunten.
 • Hardnekkige vlekken in de hemel, de stoelen of achterbank kunt u het beste reinigen met een bekledingsreiniger en in het tapijt met een tapijtreiniger. Wanneer de reinigers niet werken zijn dit onze tips voor bijzondere vlekken en geurtjes:
  • Braaksel of zweet kan je het beste verwijderen met water vermengd met zout of soda.
  • Frisdrank en ijs laat zich vaak goed verwijderen met water vermengd met een beetje wolwasmiddel.
  • Hondepoep en -urine verwijder je met water en azijn. Probeer dit eerst even op een klein stukje stof uit het zicht om te zien of de bekleding of het tapijt niet verkleurd. Ook Vanish Expert Pet Spray is een goede verwijderaar, van zowel de vlek als de geur.
  • Kauwgom krijg je uit bekleding of tapijt met een doekje met wasbenzine.
  • Koffie eerst deppen en als je het bij de hand hebt absorberen met zout of wasmiddel en dit vervolgens opzuigen met de stofzuiger. Koffievlekken laten zich vaak goed verwijderen door een beetje water met azijn. Probeer dit eerst even op een klein stukje stof uit het zicht om te zien of de bekleding of het tapijt niet verkleurd.
  • Vetvlekken bijvoorbeeld van bijvoorbeeld een broodje met boter en kaas laten zich vaak verwijderen met een doekje met terpentine.
  • Vieze geurtjes en rooklucht verdrijven uit de auto verdrijven doe je door een aantal dagen geroosterde koffiebonen of een bakje met bleekmiddel of ammoniak in uw auto te zetten.

Autowassen
Uw auto regelmatig wassen zorgt er voor dat zowel u goed zicht heeft wanneer u in uw auto rijdt als de sensoren en de camera’s van de rijhulpsystemen van uw auto. Maar ook is het voor uw auto belangrijk dat u vuil zoals vogelpoep, hars of pekel na de winter, niet de kans krijgt om de lak van uw auto te  beschadigen.

De echte autoliefhebber wast zijn auto natuurlijk met de hand maar de wasstraten worden steeds beter en zijn een goed, veilig en snel alternatief. In veel gemeenten mogen auto’s niet meer op straat gewassen worden om te voorkomen dat water en zeepresten in het oppervlakte water komen.

Wij adviseren u om na te vragen of het in uw gemeente is toegestaan wanneer u uw auto bij uw huis wilt wassen. De boetes die opgelegd worden bij een overtreding zijn hoog, bedragen van € 440,- worden genoemd. Als u uw auto wast in een wasbox of wasstraat wordt het water gescheiden van het vuil en olie en vaak ook gerecycled. Dat is natuurlijk wel zo vriendelijk voor het milieu.

Of u de auto met hand of in de wasstraat wast, het beste resultaat krijgt u met deze tips:

 • De auto wassen kan u het beste doen wanneer het bewolkt is want in de zon droogt de auto snel waardoor makkelijk vlekken of strepen ontstaan. Of u de auto met de hand wast of door de wasstraat haalt het beste kan u de auto droogmaken met een microfiberdoek.
 • Bij vorst adviseren wij u om uw auto regelmatiger te wassen. Een vieze autoruit bevriest namelijk sneller en pekel vreet in op de carrosserie, velgen en lak. Kies dan ook, zeker na de winter, wanneer u uw auto in de wasstraat wast, voor een wasprogramma met een bodembehandeling.
 • Hardnekkig vuil zoals insecten, aanslag op de velgen, hars en vogelpoep kunt u voor het wassen het beste behandelen met speciale reinigingsmiddelen zoals insecten- en velgenreiniger. In vogelpoep zitten veel zuren, daardoor bijten deze snel in de lak van uw auto en krijgt uw auto doffe plekken. Wij adviseren u daarom om vogelpoep direct te verwijderen. Als de vogelpoep al opgedroogd is kan het handig zijn om even een in lauw water met autoshampoo gedrenkte doek op de vogelpoep te leggen om in te weken. Gebruik hiervoor geen papier. Papier kan krassen in de lak veroorzaken. Het beste kunt u een microfiberdoek of microfiberspons gebruiken, ook wanneer u de auto met de hand gaat wassen. Hars van bomen kunt op dezelfde manier verwijderen. Wanneer de hars hardnekkig is zijn er speciale harsverwijderaars.

Uw auto weer laten glimmen.
Op uw auto zitten drie lak lagen. Van binnen naar buiten: grondlak, de lakkleur en een transparante blanke lak. De laklagen beschermen het plaatwerk van uw auto voor invloeden van buitenaf. Door de auto te wassen ontdoet u de auto van vuil en beschermt u de laklagen. Door zon, vuil en ouderdom verliest de buitenste laklaag langzaam zijn glans. Door de auto te poetsen komt de glans terug en kunnen lichte krassen in de bovenste laklaag worden hersteld. Uw auto in de wax zetten en poetsen is een intensief werkje en vraagt om professionele poetsmiddelen. Net als uw autowassen is het niet verstandig om dit op een zonnige dag te doen.

U kunt uw auto extra beschermen tegen vuil van buitenaf door de lak van uw auto te laten verzegelen met een nano- of een glascoating. De buitenste laklaag van uw auto wordt dan machinaal voorzien van een acryl laag. De laklaag van uw auto is dan niet alleen beter beschermd ook vuil en vocht hecht zich dan minder goed aan uw auto. Een glascoating verzegelt de lak van uw auto 2-5 jaar. Vanzelfsprekend kunnen wij poetsen en lakverzegeling, nano- en glascoating voor u verzorgen.

De lakstift om kleine beschadigingen van de lak te beschermen.Lakschade herstellen.
Wanneer de laklaag van uw auto beschadigd is waardoor de onderliggen laklagen of zelfs het plaatwerk zichtbaar is kunnen weersomstandigheden en vuil zoals pekel er voor zorgen dat uw auto begint te roesten. Voor het behoud van uw auto en het behoud van de lak- en carrosseriegarantie van uw auto is het belangrijk dat deze schades worden hersteld.

Kleine lakschades zoals kleine krasjes en enige steenslag kunt u eenvoudig zelf herstellen met een lakstift. Het is belangrijk dat voordat u de lakstift gebruikt deze controleert op juistheid van de kleur en voor het gebruik goed schudt. Vervolgens tipt u de plekjes bij met de lakstift en laat u de bijgewerkte plekjes tenminste een half uur drogen. Zoek hiervoor een windstille en droge plek uit de zon. Wanneer de lak droog is kunt u de plek glad maken en van een waxlaag voorzien door deze te poetsen.

Door een auto te polijsten schuur je de bovenste laklaag een beetje op en kan je krassen en doffe plekken door bijvoorbeeld ingebeten vogelpoep in de diepere lak lagen herstellen. Het polijsten van uw auto is werk voor de professionals van Blekkink Schadeherstel. Blekkink schadeherstel is het adres voor het herstellen van krassen en grote(re) schades.

 

Is het tijd om uw auto een keer grondig te reinigen maar ontbreekt het u aan de tijd? Wij nemen u deze zorg graag uit handen. Net als uw auto poetsen, voorzien van een lakverzegeling of het herstellen van (lak)schade. Neem hiervoor contact op met onze werkplaats om uw weg weer fris en veilig te vervolgen.

 

contact

 

HomeNieuwsOver vogelpoep, vlekken in de bekleding en vieze luchtjes