Over uw auto

Bobine

Wat is een bobine?
Een bobine vervult als het ware de rol van transformator van het ontstekingssysteem: het zorgt voor hoogspanning die de bougie laat vonken. Bobines zitten in de cilinderkop op elke bougie gemonteerd en worden vaak erg heet. Soms zijn deze bobines samengebouwd tot een bobineblok. Gaat er een kapot, dan valt de ontsteking uit en draait die cilinder niet meer mee. Een bobine kan niet worden gerepareerd en moet in dat geval dus worden vervangen.

Distributieriem

Wat is een distributieriem, ook wel getanderiem genoemd?
Een distributieriem is de aandrijfriem van de nokkenas die de kleppen beweegt. Als deze distributieriem knapt of slipt, heeft dit vaak tot gevolg dat de motor total loss is. Het is dus noodzakelijk deze riem, samen met de bijbehorende span- en looprollen op het voorgeschreven tijdstip te gaan vervangen.
Waarom uw distributieriem laten vervangen bij Autobedrijf Blekkink?
Bij Autobedrijf Blekkink wordt de distributieriem met bijbehorende onderdelen volgens de voorschriften van Renault vervangen tegen de laagste prijs.
De vervanging van de distributieriem en aanverwante onderdelen is werk voor specialisten. Neem dus geen risico met het deels vervangen van componenten. Zware motorschade kan het gevolg zijn.
Wat wordt er allemaal vervangen voor de all-in-prijs?
De distributieriem
De spanrol(len)
De looprol(len)
De bout van de krukaspoelie
De multiriem met span- en loop rol(len).
Maak gebruik van onze expertise tegen de laagste prijs en 5 jaar garantie!
Niet alle auto’s hebben een distributieriem, er zijn er ook die een distributieketting hebben. De ketting wordt nooit vervangen.

Gasklephuis

Wat is een gasklephuis?
De motor heeft lucht nodig om te kunnen draaien. Het gasklephuis regelt de hoeveelheid lucht die de motor binnenstroomt. Dampgassen vanuit de motor kunnen na verloop van tijd het gasklephuis vervuilen. Hierdoor kan het zijn dat je auto een stuk minder comfortabel rijdt. Laten reinigen is in zo’n geval noodzakelijk.

Xenon verlichting

3 x meer zicht met Xenon verlichting
Makkelijker rijden in het donker
Voor veel mensen is in het donker rijden geen pretje. Men voelt zich oncomfortabel: Het zicht is een stuk minder, het vergt meer concentratie en je wordt sneller moe. Dat maakt het autorijden minder leuk en zeker niet veiliger.
Xenon verlichting kan hierin een enorm verschil maken. Niet alleen is het zuiniger en is de levensduur een stuk langer, Uw zicht zal tot 3x beter zijn, en ú wordt beter gezien.
Bij Autobedrijf Blekkink kan Xenon verlichting achteraf ingebouwd worden.
Voor u de belangrijkste voordelen van Xenon verlichting op een rijtje:
Waarom Xenon?
* Beter zicht en beter zichtbaar
* 3x meer licht dan conventionele halogeen verlichting
* Tot 10x langere levensduur
* Bespaart tot 40% energie
* Reduceert brandstofgebruik
* 2 jaar garantie
* Goedgekeurd volgens de EU richtlijnen
Europese richtlijnen.
Xenon verlichting dient aan diverse eisen te voldoen. Veel verlichting die bij universele garages wordt aangeboden voldoet hier niet aan, waardoor u een boete riskeert. De xenon-verlichting die Citroën & Renault u aanbiedt voldoet wél aan alle Europese eisen en u bent hiermee welkom in alle landen van de EU. Bovendien krijgt u 2 jaar garantie.

EGR klep

Wat is een EGR klep?
EGR betekent Emission of Exhaust Gas Recirculation.
Uitlaatgassen worden naar de motor teruggevoerd en verbrand omdat dit beter is voor het milieu. Dit wordt geregeld door de EGR-klep. De uitlaatgassen vervuilen de klep echter ook. Hierdoor kan je auto na verloop van tijd minder lekker gaan lopen of meer brandstof gaan verbruiken. Daarom moet de EGR-klep soms worden gereinigd of zelfs worden vervangen.

Wilt u meer informatie, bel dan 0543 – 47 19 45 of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Werkplaatsafspraak

  • Wij gaan ten allen tijde discreet met uw persoonlijke gegevens om. Bij voorbaat dank voor uw reactie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HomeWerkplaatsOver uw auto