Automaatolie spoelen of verversen

Een automatische versnellingsbak waarvan de olie nooit ververst hoeft te worden??
De fabrikant zegt dat dat inderdaad zo is!
Maar het feit wil dat juist door vervuiling van de automaatolie (o.a. door slijtage) oliekanalen verstopt raken en de lamellen vervuilen. Dit kan uiteindelijk tot gevolg hebben dat de automaatbak vernieuwd, gereviseerd of anderszins reparaties behoeft met als gevolg een rekening van duizenden euro’s. Zelfs bij lagere kilometerstanden kan dit al voorkomen. Om deze reden is het belangrijk om uw automaat eens in de zoveel tijd professioneel te laten spoelen en reinigen.

– Olie verversen
De transmissieolie wordt afgetapt en gecontroleerd. Indien mogelijk wordt het filter vervangen en de transmissie wordt gevuld met nieuwe olie.

– Spoelen en verversen
Net als bij olie verversen zal de transmissieolie worden afgetapt, indien mogelijk het filter vervangen en de transmissie opnieuw gevuld worden met nieuwe transmissieolie.
Het grote verschil zit in het feit dat bij het spoelen er 9-15 liter schone transmissieolie door de transmissie gespoeld wordt. Hierdoor wordt vuil en aanslag uit de automaat gespoeld.
In het laatste geval gaat er natuurlijk meer olie doorheen en dat maakt het kostbaarder, maar het is wel veel effectiever.
Autobedrijf Blekkink doet beiden. Wat we echter het allerbelangrijkste vinden; Hoe schakelt de versnellingsbak? Zijn er klachten? Olie verversen of spoelen werkt alleen preventief.
Transmissieolie repareert niet!
De kosten van het verversen of spoelen van de automaat olie ligt tussen de € 185,- – € 400,-.

Wilt u een afspraak maken voor het verversen of spoelen van uw automaat? Vul het formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.
Liever direct contact? Bel 0543-471945

 

HomeWerkplaatsAutomaatolie spoelen of verversen