Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4.8 uit 5 sterren.

Motorkap openen 4 augustus 2019

Motorolie, ruitensproeier-, koelvloeistof  bijvullen, een lampje vervangen of iemand een starthulp geven, vaak moet hier de motorkap voor open. Voor de één is de motorkap openen een fluitje van een cent voor de ander is het even een dingetje. Maar het is een handigheidje dat je, als je een keer geoefend hebt, zo onder de knie hebt. Voor wie nog nooit een motorkap heeft opengemaakt:

  1. Aan de bestuurderskant veelal onder het dashboard zit een knop of een hendel om de motorkap te openen.
  2. Vervolgens moet je de kap ontgrendelen. Dit doe je door met je vingers tussen de kap en het motorcompartiment op zoek te gaan naar deze grendel. De grendel is vaak verbonden met het motorcompartiment en veelal kort links of rechts uit het midden van de kap.
  3. Wanneer je de kap ontgrendeld hebt kan deze omhoog. Afhankelijk van je auto blijft de kap uit zichzelf staan of ga je deze ondersteunen met een motorkapsteun. De motorkapsteun bevindt zich in de rand van het motorcompartiment. Je klapt deze uit en bevestigd de haak in de opening hiervoor onder de motorkap.

Is uw auto aan nieuwe vloeistoffen toe, of moet er een lampje vervangen worden maar wil u dit niet zelf doen? Dan doen wij dit graag voor u. Wanneer u beschikt over een Blekkink Privilege Pas dan is het bijvullen vloeistoffen of het vervangen van een lampje gratis. U kunt hier zo voor langs rijden zonder afspraak.

contact
HomeNieuwsMotorkap openen