Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4.8 uit 5 sterren.

Auto vakantie, wijs op reis 7 juli 2019

Er zijn verschillende vervoermiddelen om je vakantiebestemming te bereiken. Maar de leukste manier is natuurlijk met de auto! Je kan vertrekken wanneer je wil en je vakantie begint direct wanneer je je auto in stapt. In de kofferbak kun je elk hoekje en gaatje opvullen met spullen: kan dat leuke jurkje toch nog mee, of die voetbal! Je kan zelfs overwegen om je poes of hond mee te nemen op dit avontuur. En op je route kun je leuke plekjes mee nemen die je nog wil ontdekken. Wanneer je een keer op de plaats van bestemming bent aangekomen kun je overal makkelijk heen.

Hoe ga je goed voorbereid met de auto op reis?
Dat begint natuurlijk met de Blekkink Zomer- of Wintercheck. Uw auto wordt dan gecontroleerd op 10 vitale punten. De vloeistoffen worden bijgevuld en de banden opgepompt. Ook uw thuiskomertje natuurlijk, mits aanwezig. Voor de houders van de Blekkink Privilege Pas is deze check gratis. Daarna kan u zorgeloos op reis want mocht het onverhoopt toch mis gaan onderweg dan kunt u met de Euro Repar Car Service Pas rekenen op 24/7 pechhulp voor uw auto en caravan of aanhanger in heel Europa.

Wat neem je mee op reis voor je auto?
Elk land heeft zo zijn eigen regels wat er in de auto aanwezig moet zijn. Handige websites om u voor te bereiden zijn de websites van het ministerie van buitenlandse zaken en de ANWB. Maar natuurlijk hebben wij ook nog ons eigen gezonde Achterhoekse boerenverstand. Ons advies is om naast uiteraard een geldig rijbewijs, ID papieren, uw kentekenbewijs, de groene kaart, reisverzekering en het laatste APK keuringsrapport (mits van toepassing, in sommige landen is het verplicht om deze te kunnen tonen) te denken aan een:

  • brandblusser
  • gevarendriehoek
  • lifehammer
  • motorolie (1l), niet van toepassing op elektrische auto’s
  • bandenreparatieset
  • set reservelampjes, niet van toepassing bij Xenon, LED of Neon
  • ruitensproeiervloeistof met antivries (500ml)
  • verbanddoos
  • veiligheidshesjes, voor alle inzittenden
  • winterbanden
  • een deken, water en een zaklamp

Heeft u nog ruimte in uw auto? Dan raden wij een thuiskomer (reservewiel) aan. En gaat u naar Frankrijk dan moet een alcoholtester tot uw uitrusting behoren. Nu we het over Frankrijk hebben, het is nog niet zo heel lang geleden, namelijk in 2017, dat er in Frankrijk blokkades waren bij de brandstofdepots. Een jerrycan met een paar liter brandstof kan dan een uitkomst zijn. Maar het is niet in alle Europese landen toegestaan. Ook uit veiligheidsoogpunt is dit niet in grote hoeveelheden te overwegen. In de meeste Europese landen mag u maximaal 10 liter brandstof mee nemen.

Onderaan deze Blekkink weet raad vindt u een verwijzing naar het document ‘wijs op reis’ met daarin beschreven wat er in de Europese landen verplicht is om bij u te hebben in de auto. Iets niet aanwezig in uw auto? Laat het ons weten, dan zorgen wij dat dit voor u klaar ligt wanneer u langs komt voor de zomer- of wintercheck.  

Hoe zit het met stickers en vignetten?
In een aantal landen heeft u voor het rijden op de snelwegen een vignet nodig dit zijn in Europa de landen Oostenrijk, Slovenië en Zwitserland. In Slovenië heeft u dit vignet ook nodig voor het rijden op de autowegen. Daarnaast kennen veel Europese landen steden waar een milieuzone van toepassing is. In sommige van deze steden is een milieusticker verplicht of geldt een ander betaalsysteem. Het is raadzaam u hier van te voren in te verdiepen. Ook hier kan u op de website van de ANWB veel informatie over vinden. Onderaan deze Blekkink weet raad vindt u een verwijzing naar het document ‘wijs op reis’ met in welke Europese landen vignetten en milieuzones voorkomen.

Tanken in het buitenland
Sinds oktober 2018 zijn er nieuwe namen en symbolen voor brandstoffen. Hierdoor worden nu in alle Europese landen brandstoffen onder dezelfde naam verkocht en dat is natuurlijk wel zo makkelijk wanneer u met uw auto op vakantie gaat. Meer hierover leest u in de Blekkink weet raad. Brandstof Etiket.

Bagageruimte te kort?
Een extra kofferbak nodig? Ook daarin kunnen wij voorzien. Een dakkoffer is dan een goede oplossing. Zo kan die paarse krokodil toch nog mee ? Ons advies is overigens om lichte spullen in de dakkoffer te stoppen en zwaardere in uw auto. Zo blijft uw auto goed bestuurbaar. Wilt u meer weten of een offerte voor dakdragers, een dakkoffer, of misschien zelfs een trekhaak neem dan contact met ons op.

 Verplicht aanwezig in uw auto in Europa
Hieronder het document ‘wijs op reis’ met daarin beschreven zaken die verplicht aanwezig moeten zijn in uw auto wanneer u op reis gaat in Europa. Deze tabel is gemaakt in juni 2019. Wet en regelgeving verandert met de tijd en is soms ook gevoelig voor interpretatie. Er kunnen daarom geen rechten aan deze pdf worden ontleent. Wij adviseren u om altijd de website van de ANWB het ministerie van buitenlandse zaken te raadplegen voor uw vertrek.

wijs op reis

 

Is uw auto klaar om op vakantie te gaan? Maak een afspraak in onze werkplaats voor een zomer- of wintercheck dan zorgen wij dat u veilig op reis gaat.

maak nu een afspraak
HomeNieuwsAuto vakantie, wijs op reis