Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4.8 uit 5 sterren.

Uitlijnen is kosten besparen 23 maart 2021

Veilig autorijden
Het overkomt ons allemaal wel eens dat we tijdens het inparkeren per ongeluk een stoeprand raken, net iets te hard over een verkeersdrempel rijden, we een ander obstakel onderweg tegenkomen of de bandenspanning net iets te laat controleren waardoor we met te zachte banden rijden. Dit zijn zo maar een paar aanleidingen die er voor zorgen dat banden onregelmatig slijten naast het feit dat de meeste auto’s voorwiel aangedreven zijn waardoor de voorbanden harder slijten dan de achterbanden. En bij achterwiel aangedreven auto’s is dit natuurlijk andersom.

Wanneer uw auto uitlijnen?
Onregelmatige slijtage, kleinere of grotere incidenten in het contact met het wegdek kunnen zorgen voor

  •  een trilling in het stuur,
  • een trilling tijdens het rijden,
  • de auto zwaar stuurt,
  • het stuur van de auto na de bocht niet vanzelf terug komt naar het midden,
  • de auto rijdt niet rechtuit rijdt maar trekt naar één kant,
  • de auto niet stabiel op de weg licht en soms zelfs neigt van richting te veranderen.

Het zijn signalen dat uw auto uit balans is en dat het tijd is om bij ons langs te komen want uw veiligheid kan hierbij in het geding zijn. De oplossing is soms zoiets kleins als het oppompen van de banden van uw auto maar kan ook groter zijn zoals speling op onderdelen in de aandrijflijn of wielophanging. Wanneer de speling niet overmatig is kan goed uitlijnen een oplossing zijn.

Maar ook is uitlijnen aan te raden wanneer er werkzaamheden aan de wielophanging van de auto zijn verricht of aan de ADAS-systemen van uw auto is gewerkt. ADAS-systemen zijn de rijhulpsystemen in uw auto. Bij deze systemen spelen camera’s en radar een belangrijke rol. Voorbeelden hiervan zijn onder andere achteruitrijcamera’s, adaptive cruise control en rijstrook- en blinde hoekdetectie. Deze systemen moeten betrouwbaar kunnen bepalen of een naderend object wel of geen bedreiging is. Hiervoor is het belangrijk dat er geen afwijking in de rijlijn van uw auto zit. Bij werkzaamheden aan de ADAS systemen moet een auto daarom altijd uitgelijnd worden.

uitlijnen is kosten besparenKosten besparen
Uitlijnen verlangt speciale apparatuur die op de graad nauwkeurig er voor zorgt dat de wielstanden weer staan binnen de door de autofabrikant opgegeven toleranties. Autobedrijf Blekkink beschikt over deze apparatuur waardoor u niet alleen veilig uw weg kunt vervolgen maar ook kosten bespaart. Want uitlijnen zorgt er niet alleen voor dat uw auto weer rechtuit rijdt zoals het hoort maar ook dat de banden van uw auto weer gelijkmatig slijten. Door uitlijnen gaan uw autobanden dus langer mee en bespaart u brandstofkosten want een goed uitgelijnde auto heeft minder rolweerstand.

De rekensom is snel gemaakt. Want voor de kosten van het uitlijnen van uw auto koopt u nog niet één nieuwe autoband.

Wilt u uw auto laten controleren of uitlijnen? Wij doen dit tegen aantrekkelijke actieprijzen. Maak hiervoor een afspraak in onze werkplaats dan zorgen wij dat uw veilig uw weg kunt vervolgen. 

 maak nu een afspraak

HomeNieuwsUitlijnen is kosten besparen